Interimmanagement

Als je tijdelijk geen of niet de juiste manager voorhanden hebt om je organisatie of afdeling te leiden, kan je een beroep doen op Upstream Management Solutions. We nemen de rol van manager op ons en geven gedurende een vooraf bepaalde periode (min. 6 maanden, max. 1 jaar) leiding aan de afdeling en gaan voor in de benodigde verandering. We reiken niet alleen de mogelijke verbeteringen aan, maar we voeren ze ook door. Onze managementstijl kan getypeerd worden als faciliterend management, waarbij we het talent en de kwaliteiten van de medewerkers niet uit het oog verliezen. We streven bij Interimmanagement naar een blijvend resultaat. Na de afgesproken periode moet de organisatie weer zelf in staat zijn om de verandering door te zetten. We geloven in het tijdig werven van een nieuwe vaste manager, die wij door ‘voordoen, meedoen en laten doen’ inwerken. De overgang van tijdelijk management naar vast management kan zo naadloos verlopen.

 

Meer weten? Neem contact op »

Verandermanagement

Je organisatie veranderen is lastig, vooral als je al jarenlang met dezelfde collega’s en medewerkers met passie voor de goede zaak werkt. Het vraagt om moeilijke keuzes maken over de activiteiten die je aanbiedt en de kwaliteit en kwantiteit van medewerkers die je voor de uitvoering van deze activiteiten nodig hebt. Je kunt je ook afvragen of je nog wel open en eerlijk naar de organisatie kunt kijken waar je al jaren deel van uitmaakt. Een frisse blik en nieuwe inzichten van buiten de organisatie kunnen hierbij helpen. Upstream kan jou en je organisatie een eerlijke spiegel voorhouden. Verandermanagement bij Upstream bestaat uit het vormgeven en begeleiden van verandertrajecten die naar gelang de gewenste situatie ingericht kunnen worden: van het doorvoeren van snelle, praktische verbeteringen tot en met een volledige transformatie naar een nieuwe organisatie en een slimmere manier van werken. In de trajecten die Upstream begeleidt, is het uitgangspunt dat organisaties uiteindelijk zelf de verandering kunnen leiden en doorzetten. Upstream Management Solutions reikt hiervoor het instrumentarium op basis van Lean Management aan, implementeert de gekozen verbeteringen samen met de medewerkers en coacht en ondersteunt de managers in het doorzetten van de verandering.

 

Meer weten? Neem contact op »

Talent Coaching

Iedereen heeft bijzondere talenten en unieke persoonlijke kracht. Er kunnen echter momenten of situaties zijn, waarin je het gevoel hebt dat je niet meer aan de verwachtingen kunt voldoen of gewoon weg even niet meer weet hoe het verder moet. Omdat je functie je te zwaar valt, omdat je niet meer lekker in je vel zit of omdat je behoefte hebt aan een neutrale sparpartner. Upstream Talent Coaching helpt je om weer dichterbij jezelf te komen door het toepassen van diverse coachtechnieken (visualiseren, opstellingen, doorlopen van logische niveaus, etc.) ontleend aan o.a. Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP). Zo ben je in staat nieuwe doelen te stellen en te bereiken. Wat onze coaching uniek maakt? Een prettige mix van een zakelijke en inlevende stijl, die ons in staat stelt om snel een band met je op te bouwen en vertrouwen te scheppen. Wij zorgen ook dat je blijft bewegen en buiten je comfortzone naar nieuwe oplossingen zoekt. Hierin zijn we praktisch en hands-on: niet lang filosoferen waar dingen vandaan komen of in het verleden zijn fout gelopen, maar met kleine concrete stappen toewerken naar je doel met veel doe-oefeningen en opdrachten. Dit geeft je zelfvertrouwen, maakt je weer trots op jezelf en laat je weer lachen.

 

Meer weten? Neem contact op »

Organisatiescan

Is onderlinge samenwerking al tijden een probleem, is er veel onduidelijkheid in rollen en verantwoordelijkheden of loopt de tevredenheid van je medewerkers al jaren terug? Met een Organisatiescan krijg je in twee weken een beeld van wat er goed gaat en wat er verbeterd kan worden. Startpunt is je missie en de waarde die je wilt creëren voor de doelgroep die je vertegenwoordigt. Vanuit die waarde kijken we, met behulp van de Lean methodiek, naar de organisatie: de huidige activiteiten, de wijze van sturen en de interne samenwerking. Samen kijken we op basis van de uitkomsten van de scan naar passende oplossingen. Upstream Management Solutions kan je daarbij de benodigde verandermanager, interimmanager of coach leveren. Wat ons daarbij uniek maakt, is dat we bewezen oplossingen uit de corporate wereld, pragmatisch en met gevoel voor mensen kunnen implementeren in jouw organisatie.

 

Meer weten? Neem contact op »